Geplaatst op Geef een reactie

Boekpresentatie Hanna Mattes: The Lunar System

Hanna Mattes: The Lunar System

Op woensdag 4 maart 2020 presenteert de Duitse kunstenares Hanna Mattes haar nieuwe boek, The Lunar System, in de PhotoQ Bookshop. Schrijver en kunsthistoricus Taco Hidde Bakker gaat met haar in gesprek over haar nieuwste werk.

Hanna Mattes (1980, München) werkt met verschillende media, waaronder fotografie, schilderkunst, video en performance. Sinds haar bachelor aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam in 2006 nam ze deel aan vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland, onder andere in Kunsthaus Essen, het Amsterdam Museum voor Fotografie Huis Marseille en in Gallery Belmacz in Londen. Haar werk was onlangs te zien op de Amsterdam Fair for Photography Unseen. Hanna woont en werkt in Berlijn en Amsterdam.

Mattes over haar nieuwe boek: ‘The Lunar System beschrijft belangrijke relaties in mijn leven: vriendschappen, familierelaties en liefde. Het is begonnen als een onschuldige poging om mijn leven te mythologiseren. Het gaat terug naar toen ik een tiener was en mijn vrienden en ik elkaar bijnamen gaven die verbonden waren aan de planeten en sterren in onze melkweg. Ik was de maan en mijn beste vriend de zon. We draaien nog steeds om elkaars assen en mijn systeem groeide in de loop van mijn leven. Toch heb ik er nooit veel over nagedacht en het vooral voor mezelf gehouden; totdat ik de mythologie van de Licanantai tegenkwam, het inheemse volk dat al meer dan 2000 jaar in de Atacama-woestijn in Chili woont. Hun mythologie draait om de reeks vulkanen die grenzen aan de woestijn in het oosten. De zon en alle planeten en sterren komen erachter op. Ook spelen zij een cruciale rol in de mythologie. Het deed me denken aan mijn eigen systeem en ik begon het te begrijpen als een eigen mythologie.’

Van 7 maart t/m 18 april is een deel van het nieuwe werk van Hanna Mattes te zien in Galerie Lauwer in Den Haag. Meer informatie: Three Pieces

Boekpresentatie Hanna Mattes: The Lunar System
woensdag 4 maart 2020
17:30 – 19:00 uur
PhotoQ Bookshop
@ World Press Photo House
Haarlemmerweg 4
1014BE Amsterdam

The Lunar System online bestellen: https://photoqbookshop.nl/product/hanna-mattes-the-lunar-system/